VeluweFocus

De schoonheid van de Veluwe in detail

Het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Een prachtig paars heideveld in september, de oneindige naaldbossen van de Kroondomeinen en de indrukwekkende bronst van de edelherten.

Ieder moment van de dag, onder verschillende weersomstandigheden en in ieder jaargetijden, is de Veluwe bijzonder en het beleven waard. Van het prachtige Nationaal Park De Hoge Veluwe tot de grote zandverstuiving van het Kootwijkerzand en van het wild in de Planken Wambuis tot de uitgestrekte heidevelden van het Nationale park Veluwezoom. 

Maar er is meer… Wie met veel aandacht een wandeling door de Veluwe maakt ziet een kleine, maar heel fascinerende wereld. Een wereld waar we te vaak langslopen, doordat we aandacht hebben voor het grotere geheel. Een paddenstoel die zich op een eerste natte herfstdag een weg door de grond naar boven wurmt, een roodborst die profiteert van de omwoeling van een wild zwijn, een heikikker die blauw kleurt tijdens de paartijd en een laatste herfstblad die nog aan de boom hangt tijdens een winterse storm. 

 

~ VeluweFocus : De details die de Veluwe tot zo’n prachtig geheel maken!~

error: Content is protected !!